Ρόδι :Το θαυματουργό ! Καθαρίζει τις αρτηρίες από τις επιπτώσεις της κακής διατροφής

2015-10-21 22:23

Τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή μπορεί να αναστρέψει η κατανάλωση ροδιού, σύμφωνα με μελέτη.

Επιστήμονες  διαπίστωσαν ότι το ρόδι ενισχύει τις αρτηρίες χάρη στις πολυφαινόλες που διαθέτει, οι οποίες καθαρίζουν ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ρόδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων και των ευαίσθητων τοιχωμάτων του, δηλαδή το ενδοθήλιο, το οποίο παράγει ουσίες που ρυθμίζουν τη συστολή και τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Η βλάβη του ενδοθηλίου ανοίγει τον δρόμο για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης, η οποία με τη σειρά της προκαλεί καρδιολογικά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού οφείλονται στο γεγονός ότι τα συστατικά του απορροφώνται πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό, κάτι που για τις περισσότερες τροφές δεν ισχύει.

Μελέτη  η οποἰα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, όπου οι επιστήμονες τόνισαν πως όταν τα ρόδια δεν λείπουν από τη διατροφή, επιβραδύνονται ή και προλαμβάνονται οι δυσλειτουργίες του ενδοθηλίου, ακριβώς επειδή έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

Ερευνα  έδειξε ότι εξίσου αποτελεσματικός είναι και ο χυμός του ροδιού σε ό,τι αφορά το κυκλοφορικό και κυρίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αρτηρίες εξαιτίας της υψηλής χοληστερόλης.

Ενα ποτήρι τη μέρα βελτιώνει τη ροή του αίματος στην καρδιά τουλάχιστον κατά 30%, καθώς περιέχει σχεδόν τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από ό,τι το πράσινο τσάι.

Ο  καρπός της ροδιάς, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα φρούτο σημαντικής διατροφικής αξίας, ενώ έχει και σημαντική συμβολική σημασία, για αρκετούς πολιτισμούς.

ΔΕΙΤΕ 12 θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού

 

Αντιγηραντικές ιδιότητες
Προστασία των νεφρών
Προστασία και αναδόμηση του συκωτιού
Ενίσχυση το ανοσοποιητικού
Αντιαλλεργικές ιδιότητες
Προστασία της καρδιάς
Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου (σε προστάτη, στήθος και δέρμα)
Προστασία του DNA
Ισορροπεί την αρτηριακή πίεση
Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
Προστατεύει ενάντια στην εμφάνιση του Alzheimer
Προστασία από την οστεοαρθρίτιδα


Πώς παίρνουμε το χυμό από το ρόδι;( ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ )