Σχεδόν βέβαιοι για την έκρηξη βόμβας στο Airbus οι εμπειρογνώμονες του δυστυχήματος

2015-11-09 00:12

Κατά 90% σίγουροι πως μία έκρηξη βόμβας ήταν η αιτία της αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά είναι οι εμπειρογνώμονες.

Οι ειδικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι σχεδόν βέβαιοι ότι ο θόρυβος που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των καταγραφών του ενός μαύρου κουτιού οφείλεται στην έκρηξη βόμβας, όπως αποκάλυψε ένας από τους εμπειρογνώμονες στο Reuters.
 
«Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και η ανάλυση του ήχου (που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί) υποδηλώνουν ότι πρόκειται για βόμβα», δήλωσε το μέλος της αιγυπτιακής ομάδας εμπειρογνωμόνων που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είμαστε 90% πεπεισμένοι ότι πρόκειται για βόμβα», πρόσθεσε.

Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι πάντως με δηλώσεις τους υποστηρίζουν ότι εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τα αίτια της συντριβής του Airbus, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα και η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε επίσημα ότι προκρίνει το σενάριο της έκρηξης βόμβας. «Δεν πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση αλλά, φυσικά, η υπόθεση της (βομβιστικής) επίθεσης λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς.

Ηδη τις προηγούμενες ημέρες οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και τις ΗΠΑ μίλησαν ανοιχτά για το σενάριο τοποθέτησης βόμβας στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet.