ΣΟΚ: Ασελγούσε σε μαθήτριες Δημοτικού με δέλεαρ τρόφιμα κι αναψυκτικά

2016-01-25 23:02

Σοκ έχει προκαλέσει η σύλληψη του 52χρονου υπεύθυνου κυλικείου σχολείου της Βορειοανατολικής Αττικής για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, αλλά και οι σοκαριστικές περιγραφές των θυμάτων του. 

Ο 52χρονος, μόνιμος κάτοικος Γέρακα, ο οποίος συνελήφθη στα Σπάτα με δέλεαρ πορτοκαλάδες και τυρόπιτες προσέγγιζε ανήλικα κοριτσάκια της τρίτης, της τετάρτης και της πέμπτης δημοτικο'υγια να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του ύστερα από την καταγγελία μητέρας 10χρονης μαθήτριας της Γ΄ Δημοτικού, ότι στις 21 Ιανουαρίου ο 52χρονος μέσα στο κυλικείο θώπευσε το ανήλικο κορίτσι, ενώ αποπειράθηκε να της βγάλει την μπλούζα και να της πιάσει το στήθος με ανταμοιβή μία πορτοκαλάδα. Οπως είπε η μικρή στη μητέρα της, όταν γύρισε στο σπίτι της το απόγευμα  ο 52χρονος χρησιμοποίησε έναν συμμαθητή της 10χρονης προκειμένου να την καλέσει στο εσωτερικό του κυλικείου: «...με φώναξε ο ..... και μου είπε πως ο κ. Μ... με θέλει στο κυλικείο». Μάλιστα συγκλονιστικό είναι το σημείο τις κατάθεσης της 10χρονης που αναφέρει πως ο «κ. Μ.... όταν έπαιρνα τυρόπιτα ή πορτοκαλάδα, έβγαζε το χέρι του από το τζάμι του κυλικείου» και χάιδευε το παιδί δίνοντάς του δωρεάν το προϊόν που είχε επιλέξει.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε προβεί σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος του κοριτσιού από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα. Επίσης, ομολόγησε ότι είχε κάνει το ίδιο σε βάρος δύο ακόμη 11χρονων κοριτσιών της Ε΄ Δημοτικού. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την μπλούζα της 10χρονης προκειμένου να εξερευνηθεί για τον τυχόν εντοπισμό βιολογικού υλικού του δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι τα κοριτσάκια που παρενοχλούσε ήταν συμμαθήτριες της κόρης του.Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αποπλάνηση παιδιού και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε στον 3ο Τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ ο 52χρονος κρατείται στην Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.