Σπερχειάδα: Απ' την Καλύβα Στεφανή ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου αγώνα στην Ρούμελη .

2017-05-19 21:56

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη αλλά και πολλών εκπροσώπων της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ξεκίνησαν σήμερα στη Σπερχειάδα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών, από την Καλύβα Στεφανή.

Για πρώτη φορά φέτος οι Εκδηλώσεις γίνονται υπό την   εποπτεία της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας  στο Μνημείο που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα.

Θυμίζουμε  ότι τον περασμένο Οκτώβριο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα που ορίζει την συγκεκριμένη  Εκδήλωση "..ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Περιφέρεια .."

Την εκδήλωση τίμησαν οι βουλευτές Φθιώτιδας, Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος με την Περιφερειακή Σύμβουλο, Δέσποινα Αλαμπάνου, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου με τους τρεις Αντιδημάρχους του, Κυρίτση, Συρράφο και Θεοδοσόπουλο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπήτος, Πάνος Κοντογεώργος, Γιάννης Μπογιαντζής, Νίκος Τζιβελέκας και Γιάννης Μάνθος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής της ΠΥ Μακρακώμης, Αντιπύραρχος Θανάσης Παπασταμούλης ο Διοικητής του ΑΤ, Αστυνόμος Α’, Γιώργος Σταθοκώστας,  και πολύς κόσμος.

 Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον Δήμαρχο Μακρακώμης  Θύμιο Παπαευθυμίου

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μουσική εκδήλωση με «Τραγούδια της Αντίστασης» το βράδυ της Παρασκευής από την χορωδία ΗΡΩ στο Κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ  στην Σπερχειάδα .   

Το Σάββατο έχει προγραμματισθεί για τις 8:00 μμ η Εκδήλωση: “Το Χρυσό Ιωβηλαίο του 1ου ∆ηµοτικού Σχολείου Σπερχειάδας” στο χώρο του 1ου ∆ηµοτικού σχολείου στη Σπερχειάδα.

Καί την Κυριακή 21 Μαΐου, γενικός σημαιοστολισμός των ∆ηµοσίων Καταστηµάτων, ∆ηµοτικών και Κοινοτικών Καταστηµάτων, των Καταστηµάτων ΝΠ∆∆ και Ιδιωτικού ∆ικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστηµάτων καθώς και φωταγώγησή τους μετά τη δύση του ηλίου και ως τις πρωινές ώρες της επομένης.

Δείτε το βίντεο από το tvstar.gr


από LAMIASTARGR