Σπερχειάδα: Η απάντηση των Συλλόγων Γονέων καί Κηδεμόνων στο δημοσίευμα-παραπληροφορηση

2017-07-20 23:40

Την δική τους απάντηση δίνουν οι Σύλλογοι Γονέων καί Κηδεμόνων τού 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας στο δημοσίευμα-μνημείο παραπληροφόρησης- πού αναρτήθηκε στη ιστοσελίδα τού ραδιοφωνικού σταθμού Λαμία fm1 καί μεταδόθηκε καί ως "είδηση" ραδιοφωνικά. 

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης της Σπερχειάδας και των κατοίκων της γιά δήθεν "ρατσιστική" συμπεριφορά σε εκπαιδευτικούς πού κατάγονται από τη Μακρακώμη καί άλλα τέτοια φαιδρά πού μόνο στην  φαντασία τού συντάκτη τού κειμένου...συμβαίνουν 

Οι Σύλλογοι Γονέων καί Κηδεμόνων τού 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας απαντούν:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Με μεγάλη έκπληξη είδαμε σε τοπικό «ειδησεογραφικό» φορέα να κατηγορούμαστε τόσο εμείς οι γονείς ,όσο και οι εκπαιδευτικοί και κατ’ επέκταση όλη η τοπική κοινωνία για κοινωνικό ρατσισμό , ότι δηλαδή δε δεχόμαστε δασκάλους στα σχολεία μας μόνο και μόνο επειδή είναι από τη Μακρακώμη.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε ευθύς εξαρχής ότι τίποτα από οσα αναφέρονται στο εν λόγο ανυπόγραφο άρθρο  δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε ξέραμε τίποτα για την όλη διαδικασία. Όλα όσα αναφέρονται είναι αποκυήματα της φαντασίας του αρθρογράφου και γι αυτό τον λόγο προφανώς δεν τόλμησε να το υπογράψει  και προτίμησε να λασπολογήσει κρυμένος πίσω από την ανωνυμία του .
Για εμάς ευπρόσδεκτος στο σχολείο μας είναι ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να εργαστεί και να παράγει προς  όφελος των παιδιών μας και δεν μας νοιάζει ούτε από πού είναι ούτε πως λέγετε και θα είμαστε δίπλα του σε ότι μας χρειαστεί για την βελτίωση των συνθηκών για τα παιδιά μας.Όμως  ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε επιτρέπουμε ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ παιχνίδια σε βάρος των παιδιών μας και της μόρφωσης τους.

Υ.Γ Όσον αφορά το μέσο που αναπαρήγαγε το εν λόγω κείμενο το αφήνουμε να το κρίνει ο κόσμος για το ήθος και τη σοβαρότητα του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΕΙΟΥ- 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδας, αντιπροσωπεύοντας την πλειοψηφία των γονέων του σχολείου μας, θα επιθυμούσε να σας ενημερώσει για αυτά που έχουν δημοσιευτεί τόσο στον σταθμό σας όσο και σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ουδέποτε αναρτήθηκε πανό με διαμαρτυρίες ενάντια στην τοποθέτηση δασκάλων με καταγωγή από τη Μακρακώμη στο σχολείο μας. Εξάλλου θεωρούμε ότι η ποιότητα και η αξία ενός εκπαιδευτικού ουδεμία σχέση έχουν με την καταγωγή του.
Επίσης σε ότι αφορά στις διαδικασίες επιλογής νέων διευθυντών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εμείς οι γονείς δεν έχουμε δικαιοδοσία παρέμβασης. Θεωρούμε  όμως υποχρέωσή μας να εκφράσουμε την επιθυμία μας να παραμείνει ο υπάρχων διευθυντής κος Ριρρής , για τον οποίο πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικός παιδαγωγός και πετυχημένος διευθυντής επί σειρά ετών στο σχολείο μας.
Επιπρόσθετα και προς λύση κάθε παρεξήγησης – παραπληροφόρησης που έχει επενδυθεί με τοπικιστικό χαρακτήρα , ενημερώνουμε πως πολλά από τα μέλη – γονείς του συλλόγου μας κατάγονται από τη Μακρακώμη.
Καταλήγοντας θα θέλαμε να τονίσουμε πως ο ρόλος των γονέων και του συλλόγου είναι να συνδράμουμε στην αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στο σχολείο μας, στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων μας.