Σπερχειάδα: Περί δρόμου περιπάτου ο λόγος

2021-11-25 13:18

Και αφού έπεσε η σκόνη απ’τους πανηγυρισμούς και τις θριαμβολογίες, σχετικών και ασχέτων, για τον δρόμο περιπάτου από την Σπερχειάδα έως την Κάτω Καλλιθέα ας δούμε τι πραγματικά έγινε με το συγκεκριμένο έργο.

Όλοι γνωρίζουν ότι η ιδέα του έργου ανήκει στον Νίκο Τζιβελέκα, πού από την θέση τού Δημάρχου Σπερχειάδας τότε το 2009 είχε ετοιμάσει και την αρχική μελέτη η οποία για διάφορους λόγους (εκλογές, μνημόνια κλπ) έμεινε στα συρτάρια χωρίς όμως να ξεχαστεί από τον εμπνευστή της..

Στις αρχές του τρέχοντος έτους ο Ν.Τζιβελέκας από την θέση τού Προέδρου της Κοινότητας Σπερχειάδας αυτή την φορά, επαναφέρει το θέμα και σε συνεδρίαση τού Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας, παρόντος τού  Αντιπεριφερειάρχη κ.Κώστα Καραγιάννη, ζήτησε την συνδρομή του για την υλοποίηση τού έργου λαμβάνοντας την υπόσχεση πως θα γίνει ότι χρειάζεται για την χρηματοδότησή του..

Έτσι μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης από τον Δήμο, εγκρίθηκε το ποσό των 482.000,00€

Η «εμπλοκή» τού Κ.Καραγιάννη αποδείχθηκε -εκ τού αποτελέσματος- καθοριστική γιά το αίσιο τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν τις άριστες σχέσεις του με τον Περιφερειάρχη κ.Φάνη Σπανό, και γενικότερα την πρόσβασή του στην κεντρική εξουσία.. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά πού «αθόρυβα» αλλά αποτελεσματικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο μας αποδεικνύοντας ότι αποτελεί «κεφάλαιο» για την Δυτική Φθιώτιδα

 Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς και οι χρηματοδοτήσεις ειδικά τέτοιων έργων γίνονται με το σταγονόμετρο…

 

Κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν.. προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τον μόχθο και τα έργα άλλων χωρίς καμία αναφορά σ’αυτούς, όπως η στοιχειώδης γενναιότητα απαιτεί ..προκαλώντας οργή αλλά και γέλιο..

Ευτυχώς το Δελτίο Τύπου τού Δήμου «διέσωσε» την κατάσταση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ύψους 482.000,00 €

Μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης που αφορούσε τη μελέτη για την κατασκευή δρόμου περιπάτου με κατεύθυνση από την Ανατολική πλευρά της πόλης της Σπερχειάδας προς τη κοινότητα Καλλιθέας, εγκρίθηκε το ποσό των 482.000,00€.

Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, ευχαριστεί για τη θετική τους συμβολή, το Περιφερειάρχη κ. Σπανό Φάνη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Καρακάντζα Αθανάσιο- Καραγιάννη Κώστα και τη Κα Ζωβοϊλη Αθανασία, Διευθύντρια Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η μελέτη αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών της Σπερχειάδας και είχε εκπονηθεί το 2010 από τον τότε Δήμαρχο του Καποδιστριακού Δήμου Σπερχειάδας κ. Ν. Τζιβελέκα, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση.

Γραφείο Δημάρχου

 

Δείτε εδώ την απόφαση έγκρισης