Σπερχειάδα: Το αυστηρό lockdown ..έγινε ολίγον lockdown - Τι ισχύει τελικά (Βίντεο)

2021-01-05 21:52

Μετά το αλαλούμ πού επικράτησε από προχθές το βράδυ μέχρι καί σήμερα το μεσημέρι σχετικά με το τι ισχύει καί τι όχι στην Σπερχειάδα αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα καί το lockdown, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο συνεδριακό κέντρο της πόλης σύσκεψη των αρχών που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες,καί διευκρινίστηκαν πλέον τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν για τις επόμενες 9 ημέρες στην πρωτεύουσα της δυτικής Φθιώτιδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας,ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραγιάννης,η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Π.Ε Φθιώτιδας κ. Πλατιά,τοπικοί φορείς, αστυνομία και πυροσβεστική.

Όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας στη σύσκεψη αποφασίστηκαν μεταξύ των άλλων:

Απαγορεύεται η μετακίνηση εντός και εκτός κοινότητας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

Δεν θα γίνεται καμία μετακίνηση από και προς τη Σπερχειάδα χωρίς βεβαίωση.
Για τους εργαζόμενους θα πρέπει να έχει βεβαίωση εργοδότη.

Επιτρέπονται οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες κατά περίπτωση.

Δεν κλείνουν τα καταστήματα μέσα στην κοινότητα, δεν θα μπαίνουν όμως κάτοικοι των γειτονικών χωριών για να ψωνίσουν εδώ.

Απαγορεύεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών και κάθε είδους εκδηλώσεις.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις πού έγιναν μετά το τέλος της σύκεψης

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, επιβάλλεται το μέτρο «του εν μέρει προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και περαιτέρω μέτρων προστασίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την 5.1.2021 και ώρα 06:00 έως και τις 14.1.2021 και ώρα 05:59».

Περισσότερα δείτε ΕΔΩ.