Στα πρόθυρα του λουκέτου ο Πήγασος του Μπόμπολα

2016-07-26 16:23

Μετά το «φαλίρισμα» του Mega, σειρά φαίνεται ότι έχει το εκδοτικό συγκρότημα του Μπόμπολα, ο «Πήγασος». Στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», κάτω από τον τίτλο «Κούρεμα ή λουκέτο στον Πήγασο» διαβάζουμε τα εξής:
«Λουκέτο στην εκδοτική εταιρεία του Πήγασου και, μάλιστα, σύντομα, θα αναγκαστεί να βάλει, όπως υποστήριξε, ο Φ. Μπόμπολας, αν δεν γίνει «κούρεμα χρέους». Αυτή ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της Πήγασος, Φώτης Μπόμπολας, προς τις πιστώτριες τράπεζες. Στην εταιρεία αυτή ανήκουν οι εφημερίδες «Έθνος», «Ημερησία» και «Goal news». Ωστόσο, οι τράπεζες, κατά πληροφορίες, φαίνεται να…απείλησαν τον Φ. Μπόμπολα πως αν κάνει πράξη την απειλή του, τότε θα έχει…προβλήματα και με τις άλλες εταιρείες.
Και απέρριψαν, όπως έγινε γνωστό, το αίτημά του, καθότι δεν εξυπηρετεί τα δάνειά του. Στο τέλος του περασμένου χρόνου τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του Ομίλου Πήγασος έφτασαν τα 148 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 53 εκατ. ευρώ είχε η Alpha, 51 εκατ. Ευρώ η Εθνική και 36 εκατ. ευρώ περίπου ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτά ισχυρίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντούνης, στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Δανείων της Βουλής.»