Στο τελικό στάδιο κατασκευής η Γέφυρα του Ινάχου στο Περιβόλι Σπερχειάδας

2020-07-11 12:15

Στο Περιβόλι Σπερχειάδας βρέθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας Ηλίας  Κυρμανίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Κώστας Καραγιάννης και επιθεώρησαν την εξέλιξη των εργασιών στην γέφυρα τού Ινάχου και στο οδικό δίκτυο στην περιοχή που υλοποιούνται παράλληλα .

Σήμερα εκτελούνται  οι εργασίες κατασκευής της ανωδομής (πλάκα) της γέφυρας. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή του κιβωτοειδούς οχετού, των εργασιών οδοποιίας και ασφαλτικών, καθώς οι εργασίες σήμανσης , ασφάλειας και ηλεκτροφωτισμού. Ειδικά για την κατασκευή της ανωδομής της γέφυρας (πλάκα - συνεχής φορέας από σκυρόδεμα κατηγορίας C30 / 37), με μήκος 46,00 μ. και όγκο σκυροδέματος 450 μ3, απαιτείται από τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος, η σκυροδέτηση να γίνει αυθημερόν και λόγω του μεγάλου όγκου και της σχετικά μεγάλης απόστασης από το συγκρότημα σκυροδέματος, θα διαρκέσει αρκετές ώρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Κυρμανίδης: “Γέφυρα Ινάχου - Περιβόλι Φθιώτιδας, προϋπολογισμός 2.000.000 €
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπαίνει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης.
Σήμερα κατασκευάζεται το κατάστρωμα και το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου θα το έχουμε παραδώσει σε χρήση.
Από τον Κώστα Μπακογιάννη στον Φάνη Σπανό η σκυταλοδρομία παραγωγής έργου εξελίσσεται σε πλήρη έκταση και ένταση!!!
Όλοι μαζί συνεχίζουμε!!!”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας,Κώστας Καραγιάννης δήλωσε επίσης:"Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας με την κατασκευή της γέφυρας του ΙΝΑΧΟΥ ενός έργου προϋπολογισμού 2.000.000. Ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και στον Περιφερειάρχη Φανή Σπανό καθώς και σε όλη την ομάδα της Π.Ε. Φθιώτιδας.Τα καλύτερα έρχονται!"

Μαζί με τούς αντιπεριφερειάρχες,στο σημείο βρέθηκαν επίσης,ο πρώην Δήμαρχος Θύμιος Παπαευθυμίου,οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος και Ανδρέας Παπασάρας,ο πρόεδρος της Σπερχειάδας Νίκος Τζιβελέκας,ο πρόεδρος της Κολοκυθιάς Φ.Μπουγάς καί η πρόεδρος τού Περιβολίου Ρ.Τζώρτσου