Σύμπραξη νεοτρομοκρατών και ποινικών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την δολοφονία του Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

2015-03-20 14:27

Σύμπραξη νεοτρομοκρατών και ποινικών που έχουν επαφές με το λεγόμενο "αντάρτικο Πόλης", αρχίζει πλέον να "βλέπει" η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την δολοφονία του Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, η εντολή για την εκτέλεση του άτυχου αρχιφύλακα έξω από το σπίτι του στην
Κουβέλα Στυλίδας να δόθηκε μέσα από τις φυλακές και να την υλοποίησε νεαρός ποινικός δραπέτης, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές για ληστείες που έχουν γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν, με κίνητρο την ενίσχυση του λεγόμενου "Επαναστατικού Ταμείου".

Πλέον στο "κάδρο" των ερευνών που έχει αναπτύξει η Ασφάλεια Αττικής, αυτά τα δυο πρόσωπα, ο κρατούμενος και ο δραπέτης, φαίνεται να παίζουν κεντρικό ρολο, καθώς συγκεντρώνουν τις υποψίες των ερευνητών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κρατούμενος και γνωστός βέβαια του δραπέτη να έδωσε την εντολή για κάποια εκτέλεση ατόμου που να έχει σχέση με τις φυλακές τύπου Γ' στο Δομοκό επιλέγοντας τον άτυχο αρχιφύλακα, και την ευθύνη θα αναλάμβανε ίσως μια πρωτοεμφανιζόμενη ένοπλη οργάνωση. Το "τερπνόν μετά του ωφελίμου" δηλαδή, για να φαίνεται μαζικότητα στο ένοπλο μονοπάτι των "επαναστατικών οργανώσεων" .

Ο νεαρός δραπέτης φαίνεται πως απευθύνθηκε σε συγκεκριμένο κύκλωμα κακοποιών και μάλιστα Ρωσοπόντιων, οι οποίοι δρουν στο σύνολο των Δυτικών Προαστίων για να βρει "καθαρά όπλα".

Άλλωστε οι πληροφορίες λένε πως ο νεαρός δραπέτης ληστής Τραπεζών διατηρεί στενή φίλια με 37χρονο Ρωσοπόντιο, που φέρεται ως ο ηγέτης τις συμμορίας των κακοποιών που δρα στα Δυτικά Προάστια πραγματοποιώντας ανατινάξεις ΑΤΜ και ληστείες Τραπεζών.

Ο φίλος του νεαρού δραπέτη φαίνεται πως του έδωσε ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ για το οποίο πίστευε πως είναι "καθαρό" (;). Όμως το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε διάρρηξη τράπεζας στην Ελευσίνα και οι αστυνομικοί πια είχαν την βαλλιστική του ταυτότητα, χωρίς βέβαια αυτό να το γνωρίζουν οι δράστες.

Ίσως το γεγονός ότι το Καλάσνικοφ ήταν "βρώμικο", να "φρενάρισε" τελικά την αποστολή προκήρυξης, καθώς ποιός "σοβαρός" τρομοκράτης θα αναλάμβανε ευθύνη δολοφονίας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε όπλο από ποινική υπόθεση; Αυτό είναι το ρητορικό ερώτημα που θέτουν και οι ίδιοι οι ερευνητές της Ασφάλειας.

Όσο για το νεαρό δραπέτη, τον οποίο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν ως το νούμερο ένα ύποπτο για την διοργάνωση και την εκτέλεση του άτυχου αρχιφύλακα το περασμένο Φεβρουάριο έξω από το εξοχικό του στην Στυλίδα, είναι ένα πρόσωπο που με άνεση κινείται τόσο στο ποινικό, όσο και στο χώρο των τρομοκρατών.

Άλλωστε οι αστυνομικοί έπειτα από τη μεγάλη ληστεία που είχε σημειωθεί το Καλοκαίρι σε παραλιακή πόλη της Βοιωτίας και πολλά από τα χρήματα πήγαν για την ενίσχυση του λεγόμενου "Επαναστατικού Ταμείου", κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο νεαρός ληστής παίρνει δουλειές κατά παραγγελία, με σκοπό την ενίσχυση ένοπλων ομάδων και διατηρεί επαφές με κρατούμενους στο Κορυδαλλό, με τους οποίους έχει απευθείας επικοινωνία.

 

πηγή: newsit.gr