Θ.Παπαευθυμίου: ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ

2021-02-13 15:23

Πρόσφατα, γίναμε δέκτες αρκετών παραπόνων από συνδημότες μας ηλικίας άνω των 75 ετών που διαμένουν στη Σπερχειάδα, ενημερώνοντάς μας πως αιτούμενοι τον προγραμματισμό εμβολιασμού παραπέμπονται μέχρι στιγμής στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας. Με απλά λόγια, για να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος ηλικίας 75 ετών και άνω θα πρέπει να διανύσει μια διαδρομή 90 χλμ. και χρονικής διάρκειας 3 ωρών σε ορεινό όγκο στην καρδιά του χειμώνα, με τους όποιος κινδύνους.

 

Αντίστοιχα οι δημότες της Μακρακώμης καλούνται για τον ίδιο λόγο να μεταβούν στο Δομοκό (πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ευνοημένους;).

 

Κύριε Δήμαρχε τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Η ουσία όμως είναι πως θα πρέπει να βρεθεί μια ουσιαστική λύση για να γλιτώσουν ηλικιωμένοι άνθρωποι απ’ αυτή την ταλαιπωρία.

 

Εσείς ο ίδιος μας ενημερώνατε με Δελτίο Τύπου στις 13/01/2021, και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο προγραμματισμός των εμβολιαστικών κέντρων, πως στη συνάντηση που είχατε με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη σας ενημέρωσε ότι το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης αναμένεται να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

 

Δε γνωρίζουμε τι μεσολάβησε κι ο Δήμος Μακρακώμης φαίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή να τίθεται εκτός προγραμματισμού.

 

Θεωρούμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να γίνει μια παρέμβαση προκειμένου να διορθωθεί αυτή η αταξία, η οποία λειτουργεί σε βάρος των δημοτών μας.

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

 

ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ