Θύμιος Παπαευθυμίου - Απάντηση σε δημοσίευμα του υποψήφιου Δημάρχου Γ. Χαντζή

2019-04-13 12:33

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΝΤΖΗ

 

Απαντώντας σε δυο τρία σημεία του δημοσιεύματος του κ.Χαντζή που θεωρούμε ότι χρήζουν απάντησης και επειδή απαιτείται αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών Δήμου Μακρακώμης σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

  • Το επιχείρημα ότι οι Δημοτικές Υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε δεν ευσταθεί. Οι Υπηρεσίες είναι οι ίδιες από παλιά, με μικρές βελτιώσεις. Επειδή παρουσιάστηκε μεγάλη κινητικότητα στο Δήμο από πλευράς χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα φάνηκε ενδεχομένως ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το ρυθμό και χρειάζονται ενισχύσεις. Όσο για τα τμήματα του Δήμου που έχουν καθημερινή επικοινωνία με το Δημότη (ΚΕΠ, Ληξιαρχείο κ.λ.π) λειτουργούν υποδειγματικά.

  • Σχετικά με την αναφορά στις χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα είναι προφανής η προσπάθεια του κ.Χαντζή να υποτιμήσει την επιτυχία μας όσον αφορά τη συμμετοχή μας και τις χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Μακρακώμης αναφέροντας ότι « το όραμα της σημερινής δημοτικής αρχής αρχίζει και τελειώνει κάπου ανάμεσα στη γραφειοκρατία και σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που όταν σταματήσουν αυτομάτως «σταματά» και το σχέδιο για το αύριο του τόπου». Η επιτυχία ενός Δήμου και ενός Δημάρχου πανελλαδικά αποτυπώνεται από τη συμμετοχή του Δήμου σε διάφορα χρηματοδοτικά ,ανταγωνιστικά προγράμματα και το αποτέλεσμα που φέρει. Για ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ δημοτικές αρχές τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το αποτέλεσμα αυτών είναι η απορρόφηση χρημάτων από Ευρωπαϊκούς πόρους και η υλοποίηση έργων. Μέχρι σήμερα τα προγράμματα δεν έχουν σταματήσει ποτέ από τότε που η χώρα μας εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Χαντζής έχει κάποιες άλλες πληροφορίες ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του….

  • Αυτά που αναφέρονται περί συνεργασιών με όμορους Δήμους, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται από όλους τους Δημάρχους αλλά και χωρίς Δήμαρχο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση έργων ,μικρών και μεγάλων που θα παρέχουν βελτίωση ποιότητας της ζωής των δημοτών.


Με εκτίμηση

Θύμιος Παπαευθυμίου