Θύμιος Παπαευθυμίου: Απάντηση σε όλα, με στοιχεία !

2020-08-21 12:22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

"Απάντηση σε όλα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Μακρακώμης"

-Σχετικά με την υπόθεση Eurobank, θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον κ. Χαντζή ότι ήταν σε γνώση μας όλο το παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση. Και βοηθήσαμε!!
Ενδεχομένως, να γνωρίζαμε και κάποια πράγματα και πριν από τον ίδιο. Ακόμη και ποιος τον πήρε απ’ το «χεράκι» και τον πήγε σε υψηλό ραντεβού στην Αθήνα. Ήταν μάλιστα εκτός από φίλος, και ψηφοφόρος της παράταξής μας, χωρίς να μπορούμε να πούμε περισσότερα.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ!

-Ας αφήσει όμως τις θριαμβολογίες ο Δήμαρχος γιατί η ΖΗΜΙΑ του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς δεν αναπληρώνεται. Η Τράπεζα φιλοξενούσε 4.000 περίπου λογαριασμούς εκ των οποίων οι 2.500 ήταν απολύτως ενεργοί και οι υπόλοιποι λιγότερο. Οι δικαιούχοι ήταν κάτοικοι του πρώην Δήμου Σπερχειάδας, αλλά και 8 χωριών του πρώην Δήμου Υπάτης ως επί το πλείστον. Και αυτοί οι λογαριασμοί ήταν λόγος να πηγαινοέρχονται οι δικαιούχοι στη Σπερχειάδα.

-Θετικά επίσης είδαμε την αλλαγή γραμμής πλεύσης του Δημάρχου όσον αφορά το πρόσωπο του υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς μετέτρεψε τις αιτιάσεις κατά του υπουργού σε ευχαριστίες για τη «συμπαράσταση» (κρατώντας φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο για τον εαυτό του…).
ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ όμως να ευχαριστήσει και κάποιον του οποίου εμείς το όνομα δεν μπορούμε να αναφέρουμε και αυτό δεν είναι παράλειψη, είναι αχαριστία.

-Ως διακεκριμένος χειριστής του λόγου, ο κ. Χαντζής αναφέρθηκε σε «άλαλους και ετερόφωτους». Για το δε πρώτο χαρακτηρισμό περί «άλαλων», ας υποθέσουμε πως ο ίδιος μπορεί να μην το καταλαβαίνει. Οι συνεργάτες του όμως, δεν του είπαν ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»;
Όσο για τους «ετερόφωτους», να πούμε πως μάλλον «η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της».

-Έκανε λόγο ο Δήμαρχος και για «πολιτικούς επαίτες». Από την πλευρά μας δεν γνωρίζουμε κάποιον. Ο μόνος που περιφέρει τον τίτλο του αυτή την περίοδο στα χωριά είναι ο ίδιος, γιατί πλέον ΔΕΝ έχει αρμοδιότητες.
ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ!

-Κατηγορηθήκαμε και για έλλειψη ευαισθησίας. Δεν παραδώσαμε λέει στη νέα Δημοτική Αρχή την 01/09/2019. 

Απαντάμε ότι δεν είναι κακό να μην γνωρίζει κάποιος κάτι. Όμως, αν δεν έχει τη δυνατότητα να διαβάσει μπορεί να απευθυνθεί σε άλλος Δήμους και να ρωτήσει για τη διαδικασία για να μην εκτίθεται.
Τον παραπέμπουμε όμως στον «Καλλικράτη» που αναφέρει ότι «η εγκατάσταση των αιρετών γίνεται κατά ρητή επιταγή του νόμου, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη πράξη παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης του Δήμου».
Εκτός εάν η πρόφαση της μη παράδοσης τον εξυπηρετεί για να επικαλείται το δήθεν «χάος» που παρέλαβε. Ας δούμε όμως παρακάτω το μέγεθος του χάους με αριθμούς. Παρέλαβε, λοιπόν, ο κ. Χαντζής 5.400.000€ Τεχνικό Πρόγραμμα και περίπου 11.000.000€ από το πρόγραμμα Φιλόδημος μαζί με τα αντιπλημμυρικά.
Στα παραπάνω ποσά ΔΕΝ κατάφερε να προσθέσει ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ, από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων, πλην των χρημάτων που δόθηκαν στους Δήμους για τον κορωνοϊό.
Το ίδιο σχεδόν Τεχνικό Πρόγραμμα θα κατατεθεί και για το έτος 2021, κάπως διαφοροποιημένο, καθότι ένα μέρος έχει ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ και ένα άλλο έχει ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ, αφαιρώντας χρήματα από τα έργα προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη ρευστότητα και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου.

-ΔΕΝ κατέστη δυνατόν να έρθουν νέες χρηματοδοτήσεις..
-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ μέχρι σήμερα..
-ΚΡΥΒΕΣΤΕ πίσω από τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και έτσι πορεύεστε..

Επιτέλους κάποιος πρέπει να δώσει στο Δήμαρχο τον ορισμό την λέξης χάος, για να γνωρίζει πότε να τη χρησιμοποιεί.
ΞΕΧΝΑ, μάλλον, ότι αυτό το χάος που επικαλείται του έδωσε τη δυνατότητα να προσλάβει ειδικούς συνεργάτες και γενικό γραμματέα, φορτώνοντας μηνιαίως το Δήμο μας με ποσά που αγγίζουν συνολικά τα 8.000€.

-Και για να το πάμε και λίγο παρακάτω, ένδειξη των αντανακλαστικών, αλλά και της «οξυδέρκειας» της Δημοτικής Αρχής είναι και το παρακάτω γεγονός:

Ότι την 20/09/2018 καταθέσαμε ως Δημοτική Αρχή πρόταση στο πρόγραμμα LEADER για την κατασκευή κτιρίου στο χώρο του «Συνεδριακού Κέντρου Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα για τη στέγαση νομισματικού μουσείου ποσού 341.000€. Ταυτόχρονα κατέθεσαν προτάσεις στο ίδιο πρόγραμμα και οι σύλλογοι Περιβολίου, Δικάστρου και Πουγκακίων. Καταρχάς όλες οι προτάσεις απορρίφθηκαν με δικαίωμα ένστασης.
Στη συνέχεια οι σύλλογοι του Δικάστρου και των Πουγκακίων έκαναν ενστάσεις τις οποίες και κέρδισαν προχωρώντας στην υλοποίηση των έργων τους. Το δε Περιβόλι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στη συνέχεια δημοπρατήθηκε και βαίνει προς υλοποίηση.
Η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ μπήκε καν στην διαδικασία να κάνει ένσταση, η οποία όπως και οι άλλες θα κερδίζονταν. Έτσι χάθηκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό και ταυτόχρονα η ευκαιρία να κατασκευαστεί το νομισματικό μουσείο.

ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ!!
Υπολείπεστε ακόμη και έναντι των συλλόγων..
Ασχοληθείτε με περισσότερη σοβαρότητα και αφήστε κατά μέρος την προσωπική σας προβολή..

-Έκανε δήλωση επίσης ο κ. Χαντζής και για το θέμα των Σφαγείων.
Ότι δήθεν τα χρέη φτάνουν το 1.400.000€.
Αυτό είναι απολύτως ΨΕΥΔΕΣ!!

Η μόνη επιβάρυνση ενδεχομένως για το Δήμο απ’ τα Σφαγεία θα είναι ποσό κάτω των 20.000€ ετησίως μετά την παρέμβαση του υπουργού κ. Σταϊκούρα, τον οποίο για πολλοστή φορά ευχαριστούμε.
Η παρέμβασή του ήταν σωτήρια.

-Και ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή:
«Εάν το πραγματικό ποσό ανέρχεται στο ύψος που ο Δήμαρχος διατείνεται (1.400.000€)..
ΠΟΙΟΣ ανέλαβε την πληρωμή του;
Ο Δήμος που δε νομιμοποιείται ή τα Σφαγεία που δεν έχουν τη δυνατότητα;»
ΖΗΤΑΜΕ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ..

ΚΥΡΙΟΙ της συμπολίτευσης είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καιρός να αφήσετε την «πολιτική του Μαυρογιαλούρου» και να ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.