ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ: «κ. Κοντογεώργο, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα..»

2020-11-20 14:44

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ: «κ. Κοντογεώργο, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα..»

 

κ. Κοντογεώργο, κατ’ αρχάς για το χαρακτηρισμό μου ως πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλω να σας ευχαριστήσω έστω και αν η βαθμολογία μου ακολουθεί πτωτική πορεία σύμφωνα με τα γραφόμενά σας.

Θέλω να σας ενημερώσω όμως ότι αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για μένα, απλά γιατί δεν με αντιπροσωπεύει.

 

Όσον αφορά όμως το Τεχνικό Πρόγραμμα που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, θα σας πω ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα και βέβαια πάλι υποτιμάτε τη νοημοσύνη αυτών που σας παρακολουθούν. Σταθήκατε αποκλειστικά στο θέμα της ΣΑΤΑ ποσού 350.000€, χωρίς να αναφέρετε ότι είναι χρήματα τα οποία έρχονται κάθε χρόνο στο Δήμο, ανεξαρτήτως Δημοτικής Αρχής με πληθυσμιακά κριτήρια και βάσει της απογραφής. Πρόκειται μάλιστα για χρήματα τα οποία ορίζουν οι Πρόεδροι.

 

Και χωρίς να αγγίξετε εσκεμμένα καθόλου το ύψος του ποσού του Τεχνικού Προγράμματος που σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχουμε όλοι στα χέρια μας ανέρχεται στο ποσό των 8.500.000€. Από αυτά τα 5.800.000€ είναι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα 2.700.000€ είναι δικά σας και αναλύονται ως εξής:

-1.300.000€ για τις πρόσφατες πλημμύρες (ΙΑΝΟΣ), όπως πήρε και ο Δήμος Λοκρών για τις  πλημμύρες της άνοιξης

-700.000€ είναι ΣΑΤΑ δύο ετών  

-200.000€ είναι απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών

-250.000€ απ’ το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα υπόλοιπα είναι διάφορα

 

Αυτή είναι η αλήθεια για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021. 

Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί συνεχώς κάνετε απεγνωσμένες προσπάθειες ιδιοποίησης του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

 

Όσο για κάποιες ανακοινώσεις σας του τύπου: “…ο Υπουργός υπέγραψε για το Δήμο Μακρακώμης το ποσό των 3.100.000€…” (και αναφέρομαι στη γέφυρα Αρχανίου, στα έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Μακρακώμης και στα έργα ελέγχου στάθμης), οφείλω να σας ενημερώσω, επειδή μάλλον δεν το γνωρίζετε, ότι η διαφορά από τα 4.774.000€ (που αναφέραμε σε δική μας ανακοίνωση) είναι η συμμετοχή του Δήμου.

Αναρωτιέται κανείς, γιατί δεν έχετε την τόλμη και το θάρρος να παρουσιάσετε τα πράγματα ως έχουν; 

Ότι ναι μεν υπέγραψε ο Υπουργός, κατόπιν όμως ενεργειών και κατάθεσης φακέλων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (γι’ αυτό και μιλάω για μισές αλήθειες…).

 

Εσείς στο συγκεκριμένο έργο είστε για ακόμη μια φορά απλοί θεατές και αποδεκτές.

Και για να συνοψίσουμε, η συμμετοχή σας στο Τεχνικό Πρόγραμμα είμαι 2.700.000€ από σύνολο 8.500.000€.

 

Η ανάρτηση του κ. Κοντογεώργου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Screenshot_1.jpg