Θύμιος Παπαευθυμίου: «Ουδέποτε ο συνδυασμός, Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία,είχε κομματικό χαρακτήρα»

2019-05-14 08:44

Τις τελευταίες ώρες αναληθή και ανακριβή διαδικτυακά δημοσιεύματα φαίνεται πως επιχειρούν να αποδώσουν στο συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία συγκεκριμένη πολιτική και κομματική ταυτότητα. 

Ως επικεφαλής του συνδυασμού δηλώνω απερίφραστα πως ουδέποτε ο συνδυασμός είχε κομματικό χαρακτήρα. Αποτελεί αυτοδιοικητική συνεργασία πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα με πρώτιστο μέλημα την πρόοδο του τόπου μας. 

Αυτό είναι άλλωστε και το στρατηγικό της πλεονέκτημα, το γεγονός πως εντοπίζει τα κοινά σημεία σύγκλισης ,έχει συνοδοιπόρους απ´όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, δημιουργεί συνθήκες για συνεργασία με ενωτικό πνεύμα, υπερβαίνει ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές κομματικές ταυτότητες, ξεκίνησε και παραμένει πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ! 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ήθος, υπευθυνότητα και πολιτικό πολιτισμό τιμώντας τη συμφωνία εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας.

 

***** Σημείωση συντάκτη

Χθες το βράδυ κάποιοι - η σχέση των οποίων με την αλήθεια καί τη ανάγνωση, είναι πλέον γνωστή μετά καί την ανεκδιήγητη ΓΚΑΦΑ και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις πού ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα - έπευσαν να δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "άστοχη" όπως αποδείχτηκε ανακοίνωση τού ΣΥΡΙΖΑ γιά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, "ξεχνώντας" όμως να δημοσιεύσουν την νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του.

Μετά λοιπόν τον "θόρυβο" πού δημιουργήθηκε απ΄την εν λόγω άστοχη ανακοίνωση , ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο    δελτίο τύπου, ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές:

"Η χθεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες.

Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους......."