Το φθηνότερο ελικόπτερο στον κόσμο έρχεται από τη Ρωσία

2015-06-14 23:35

Σχεδόν το μισό κόστος από το φθηνότερο ελικόπτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά θα έχει το Afalina της ρωσικής HeliWhale, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στην έκθεση HeliRussia 2015, η οποία έλαβε χώρα στη Μόσχα στα τέλη Μαΐου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Russia Today, το εξαιρετικά ελαφρύ, διθέσιο αεροσκάφος θυμίζει εμφανισιακά δελφίνι (από όπου άλλωστε πήρε και το όνομά του). Είναι σχεδιασμένο ως ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων, ιδανικό για να εκτελεί μεγάλο εύρος αποστολών, περιλαμβανομένης της εκπαίδευσης πιλότων, της συντήρησης αγωγών και υποδομών ηλεκτροδότησης, εναέριας παρακολούθησης, αστυνομικών περιπολιών και ψυχαγωγίας.

Ένα από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι το customizable σύστημα Enigma, που επιτρέπει στον πιλότο να διαμορφώσει το layout της οθόνης του κόκπιτ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Επίσης, οι έλικες είναι έτσι τοποθετημένοι ώστε να διευκολύνουν το πιλοτάρισμά του και να το καθιστούν αθόρυβο και ανθεκτικό στους ανέμους. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 250 χλμ/ ώρα και ζυγίζει 270 κιλά, ενώ είναι σε θέση να μεταφέρει άλλα 180. Το κόστος του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ανέρχεται «μόλις» στις 120.000 δολάρια.