Τράπεζα Αίματος ιδρύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

2016-06-16 15:15

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και εθελοντικών δράσεων, με στόχο να κινητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την κοινωνία σε πράξεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, ξεκινά την δημιουργία «Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στερεάς Ελλάδας».

Η εθελοντική προσπάθεια θα αρχίσει πιλοτικά από το Νομό Ευβοίας με την πρώτη αιμοδοσία την 7η Ιουλίου του 2016 και ημέρα Πέμπτη από τις 08:00 έως τις 14:00, στην «Αίθουσα Συνεδριάσεων» της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Mε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κώστας Μπακογιάννης,στοχεύει στη   στήριξη των συμπολιτών μας σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους. ''Σε αυτή τη προσπάθεια, μπορούμε όλοι και πρέπει να προσφέρουμε.
“10 λεπτά μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή” είναι το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες ο   Περιφερειάρχης .

 Το γεγονός ότι οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας είναι μεγάλες (τροχαία, μεσογειακή αναιμία, λευχαιμία, ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι κ.α. – κατανάλωση άνω των 600.000 μονάδων ετησίως) και ότι το ποσοστό των αιμοδοτών αντιστοιχεί μετά βίας στο 6% του πληθυσμού ,σε συνδυασμό με το οτι  δεν έχει εκλείψει το φαινόμενο της αγοράς αίματος και ότι τους καλοκαιρινούς μήνες εισάγουμε αίμα από το εξωτερικό καθιστά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας πολύ σημαντική . Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω  απο το  50% των αναγκών σε αίμα καλύπτονται από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον των ασθενών . Γι'αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη η  διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας,  ως μία πράξη ανθρωπιάς και στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης.