Τράπεζα Πειραιώς Σπερχειάδας: «Το ιστορικό ενός προδιαγεγραμμένου λουκέτου»

2020-08-15 00:03
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ (ΛΟΓΩ ΑΜΕΛΕΙΑΣ) ΛΟΥΚΕΤΟΥ
 
-Υπήρχε ένα πρόγραμμα περιορισμού των τραπεζικών καταστημάτων και αυτό είχε ως αφετηρία περίπου τα μέσα του έτους 2014. Ήταν ανοιχτή όμως και παραμένει η ημερομηνία λήξης του συγκεκριμένου πλάνου. 
 
-Το έτος 2015 έγινε η πρώτη απόπειρα παύσης της λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στη Σπερχειάδα, η οποία αντιμετωπίστηκε σθεναρά και είχε ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος έως το 2020, με περικοπή δύο ημερών από το έτος 2019.
 
-Όπως γνωρίζετε, οι τράπεζες λειτουργούν σαν «ΜΑΓΑΖΙΑ». Πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση κλεισίματος, μετρούν αντιδράσεις. Δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση η ζημιά να είναι μεγαλύτερη από την ωφέλεια. 
 
-Η Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της ΔΕΝ έκανε καμία προσπάθεια διατήρησης της λειτουργίας του καταστήματος
Και αυτό φαίνεται από την αλληλογραφία, η οποία είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
Όπως το ακούτε! 
Δε στάλθηκε ούτε μία επιστολή διαμαρτυρίας προς καμία κατεύθυνση. Όλες οι ενέργειες απ’ την πλευρά του Δημάρχου είχαν ως στόχο την επίρριψη ευθυνών σε όλους πλην όμως του ιδίου. 
 
-Μάλιστα, η διοικούσα αρχή έκανε κινήσεις σε αντίθετη κατεύθυνση ανοίγοντας λογαριασμό σε άλλη τράπεζα (Eurobank), ο οποίος συνοδεύτηκε από μία κατάθεση 300.000€ στην αρχή και 700.000€ στη συνέχεια (1.000.000€ στο σύνολο), αποδυναμώνοντας την Τράπεζα Πειραιώς.
 
-Προσωπικά πιστεύω πως αυτό ήταν η χαριστική βολή. Εμείς ως αντιπολίτευση όταν ήρθε το θέμα του ανοίγματος λογαριασμού της Eurobank στο Δημοτικό Συμβούλιο, το καταψηφίσαμε και κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι:
“Kύριοι της συμπολίτευσης αποδυναμώνετε μια ήδη αποδυναμωμένη Τράπεζα, αντί να αγωνιστείτε να ανοίξει για δύο ημέρες ακόμη, ούτως ώστε να συμπληρωθεί η λειτουργία για όλη την εβδομάδα”. 
 
ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΕ…
 
-Έτσι δημιουργήθηκαν οι πλέον κατάλληλες συνθήκες για τη Διοίκηση της Τράπεζας να προχωρήσει στην απόφασή της για κλείσιμο του καταστήματος χωρίς κραδασμούς.
 
-Η Δημοτική Αρχή άρχισε την αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα 4-5 μέρες πριν αποκαθηλωθεί η ταμπέλα του καταστήματος. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπάρχει αλληλογραφία. 
 
-Η συνέχεια όπως γνωρίζετε είναι ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ έως ΓΕΛΟΙΑ, με το Δήμαρχο να παρακαλεί τους Δημότες να αποσύρουν τους λογαριασμούς τους από την Τράπεζα Πειραιώς…
 
και να κάνει συναντήσεις για να φύγει η μία τράπεζα από τη Μακρακώμη και να έρθει στη Σπερχειάδα. 
Και πολλά άλλα τέτοια ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ…
 
-Μάλιστα, όσες συναντήσεις δεν είχαν ευνοϊκή για το Δήμαρχο σύνθεση, συνοδεύτηκαν από ακύρωση ή έγιναν χωρίς την παρουσία του Δημάρχου.
 
-Μπορεί ακόμη να μην έχει γίνει ευρέως αντιληπτό, αλλά η ζημιά για την αγορά της Σπερχειάδας ύστερα απ’ το λουκέτο της Τράπεζας είναι ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Τα έσοδα της τοπικής οικονομίας από αγορές και συναλλαγές των κατοίκων γειτονικών χωριών και της γειτονικής ΔΕ Υπάτης, ύστερα από κάθε επίσκεψή τους στην Τράπεζα, αποτελούν πλέον ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
 
Τα συμπεράσματα δικά σας..
 
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ