Βαλαβάνη: "Όποιος δεν μπει στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις θα ελεγχθεί από την εφορία"

2015-03-21 00:14

Σαφή προειδοποίηση σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο αλλά δεν τις τακτοποιούν στέλνει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις, η Νάντια Βαλαβάνη τους προειδοποίσε πως αν δεν κάνουν χρήση της ρύθμισης που έχει φέρει η Κυβέρνηση - και η οποία, όπως είπε, θα είναι η τελευταία - "αυτοί να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα από αυτούς θα περάσει η εφορία».

Παράλληλα η κ. Βαλαβλάνη έδωσε στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν ότι από το 2010 υπήρξε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως προς το ΑΕΠ και ειδικότερα το 2014 τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο έφτασαν το 39,7 % του ΑΕΠ. Δηλαδή όπως είπε «το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη που χρωστούν οι πολίτες στο κράτος. Έξω τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και νομίζω αυτό λίγο πολύ τα λέει όλα».

Πάντως η υπουργός δήλωσε αισιόδοξη ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πετύχει, «και αυτό το λέω γιατί παίρνω εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά από πολίτες για το αν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση ενώ πάνω από 65.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τοopengov» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: