Βάσω Λέβα: Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά.. δε θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στις προσεχείς εκλογές για καθαρά πολιτικούς λόγους.

2015-09-07 19:10

Διαβάστε τη δήλωση της Βάσως Λέβα, η οποία τελικά μετά από έντονο παρασκήνιο μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα:

«Η συμμετοχή μου και τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ως μέλος της, για το εκλογικό πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια μου επέτρεψε να διαμορφώσω ουσιαστική και υπεύθυνη άποψη, καθορίζοντας τη στάση μου όσον αφορά στην συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία. Δηλώνω ότι :

Ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δε θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στις προσεχείς εκλογές για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Από τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα αγωνίστηκα μαζί με πολλούς συντρόφους  για  ΣΥΡΙΖΑ των μελών ανοιχτό, δημοκρατικό, συλλογικό. Η ευόδωση αυτών των αγώνων θα κριθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε μόνο η Φθιώτιδα ούτε η Νομαρχιακή Επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαινόμενο πανελλαδικό και οραματικό υπόδειγμα για μιά οργάνωση της αριστεράς με όρους ενωτικούς, συλλογικούς, δημοκρατικούς. Εκεί μένω, συνεχίζοντας στον ίδιο αριστερό αγωνιστικό κινηματικό δρόμο με τις ίδιες αξίες και το ίδιο σθένος.

Ομολογώ ότι η μαζική αποχώρηση συντρόφων με τους οποίους πορευτήκαμε χρόνια  - κατά τη γνώμη μου βιαστική και ίσως παρορμητική - αποτέλεσε, εκτός του συλλογικού, και βαρύ προσωπικό πλήγμα.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι η συμμετοχή μου στους αγώνες της αριστεράς εδώ και χρόνια δεν είχε ποτέ αναφορές σε αξιώματα και προσωπική προβολή.»

ΛΕΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ