Παιδόφιλος πανεπιστημιακός: «Οι 7.000 φωτό γυμνών παιδιών ήταν για το ερευνητικό μου έργο»!

2014-09-29 00:25

 

Ανάμεσα στους επτά παιδόφιλους τα ονόματα των οποίων έφθασαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποπεμφθούν από τα
σχολεία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, είναι και ένας λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πρόκειται για έναν 40χρονο λέκτορα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο οποίος αν και είχε συλληφθεί το 2009, μόλις την Περασμένη Παρασκευή υπεγράφη από τον πρύτανη του ιδρύματος η διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης υποχρεωτικής αργίας του. Όλο αυτό το διάστημα φέρεται να είχε παρουσία στις πανεπιστημιακές αίθουσες.

Ο λέκτορας είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2009 κατά τη διάρκεια πολύμηνης επιχείρησης της αστυνομίας που έφερε την κωδική ονομασία «Τσάρλι». Τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει ότι είχαν συλληφθεί 16 άτομα τα οποία εμπλέκονταν σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.

Μια έρευνα που είχε ξεκινήσει μετά από ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ για εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που συμμετείχαν σε διαμοιρασμό πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους μέσω ιστοσελίδας. Στην υπόθεση εμπλέκονταν συνολικά 55 άτομα, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία κατά συρροή και κατά συνήθεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2009 σε βάρος του εν λόγω λέκτορα,  οι αστυνομικοί είχαν βρει και είχαν κατασχέσει δυο σκληρούς δίσκους από το σπίτι του καθηγητή, στους οποίους εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν με ειδικό λογισμικό 7.000 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) στα οποία απεικονίζονται ανήλικοι ακόμη και 10 ετών.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η κυριακάτικη εφημερίδα επικαλούμενη μαρτυρίες αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο όγκος των αρχείων που είχε στην κατοχή του ο λέκτορας ήταν τεράστιος, ενώ το περιεχόμενο των φωτογραφιών  ήταν τέτοιο που ουδείς μπορεί να αντέξει να δει.
Η αποκάλυψη της εμπλοκής του λέκτορα το 2009 είχε προκαλέσει σοκ στην Πάτρα, καθώς ο 35χρονος, τότε, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Πτυχιούχος του πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο είχε κάνει και το διδακτορικό του, με μεταπτυχιακές σπουδές σε μεγάλο αγγλικό πανεπιστήμιο και πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έντονη συγγραφική δραστηριότητα αλλά και πλούσιο ερευνητικό έργο, με σπουδές και στη μουσική, ο 40χρονος σήμερα καθηγητής είχε διδάξει μαθήματα σε αρκετά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2010 διορίστηκε λέκτορας στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Το 2001, εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης-εμπειρογνώμων του γενικού γραμματέα Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης και αργότερα σε μεγάλη εταιρεία. Ένα χρόνο μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας έγινε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου ως εκπρόσωπος των λεκτόρων.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του στους αστυνομικούς για το υλικό που είχε βρεθεί στους σκληρούς του δίσκους; Είχε υποστηρίξει ότι το υλικό παιδικής πορνογραφίας ήταν για το ερευνητικό του έργο. Μια δικαιολογία που δεν έπεισε...

Την τελευταία πενταετία καθηγητές που έπεφταν στην παγίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποθέσεις παιδοφιλίας, έβρισκαν τον τρόπο να επιστρέφουν στις σχολικές και πανεπιστημιακές έδρες εκμεταλλευόμενοι κενά και «παραθυράκια» του νόμου.

Ενας καθηγητής στη Θεσσαλονίκη πατέρας μάλιστα δύο ανήλικων παιδιών κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο έκανε on line διακίνηση σε παιδόφιλους σε όλο τον κόσμο. Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης τέθηκε σε αργία μέχρι που διαπιστώθηκε οτι είχε επανέλθει πριν έξι μήνες και έκανε κανονικά μάθημα σε παιδιά.
Στην Κατερίνη, πριν ενάμισι χρόνο, ένας 58χρονος δάσκαλος έκανε ασελγείς πράξεις σε μαθήτριες. Φέτος προσπάθησε να επανέλθει σε δημοτικό μέσω μιας γυναίκας συναδέλφου του που κατέθεσε τα χαρτιά του. Ομως υπάλληλοι που γνώριζαν την περίπτωση του δασκάλου ενημέρωσαν τον υπουργό και πριν δέκα ημέρες απολύθηκε.

Σε σχολείο του Βύρωνα προσπάθησε να επανέλθει ένας εκπαιδευτικός που πριν πέντε χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο γιατί ασελγούσε σε παιδάκια σε κατασκήνωση. Επειδή το δικαστήριο δεν είχε γίνει ο εκπαιδευτικός θέλησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επανέλθει χωρίς όμως επιτυχία.

Τέλος, στο Κιλκίς, ένας 55χρονος δάσκαλος μαζί με το γιο του πιάστηκαν πριν ένα χρόνο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διακινούν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο εκπαιδευτικός είχε καταφέρει να επιστρέψει σε σχολείο εκμεταλλευόμενος και αυτός το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί δικαστικά η υπόθεση.