Στον αέρα το ΤΕΙ Στερεάς-Παραιτήθηκε η Σύγκλητος

2014-09-26 12:43

Στον αέρα το ΤΕΙ Στερεάς-Παραιτήθηκε η Σύγκλητος

Μετά την απομάκρυνση του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της Συγκλήτου, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «απαράδεκτη και ωμή την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων», αναφερόμενοι στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η Σύγκλητος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζητεί «να μην δεχτεί κανείς να οριστεί Πρόεδρος του Ιδρύματος και να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας».

Η ανακοίνωση της Συγκλήτου:

«Η Σύγκλητος/Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση αριθμ. 34/25-09-2014, στο 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης «Σχετικά με την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», αποφάσισε τα εξής:

1. Είναι απαράδεκτη η ωμή παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος και είναι ριζικά αντίθετη με μια τέτοια παρέμβαση του Υπουργού.

2. Να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου του Ιδρύματος, που είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του Πρύτανη/ Προέδρου του Ιδρύματος από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Ζητάμε από τα μέλη Ε.Π. του Ιδρύματος, κανείς, να μην δεχτεί τον ορισμό του, ως Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

5. Η Διοίκηση και τα μέλη της Συγκλήτου/Συνέλευσης του Ιδρύματος υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας αντιτιθέμενοι στην παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την κατάθεση και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας».