Το όραμα του Κώστα Μπακογιάννη για το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας του

2014-09-19 15:04

Την επιθυμία τόσο του ίδιου, όσο και της οικογένειάς του, να δωρίσουν το πατρικό τους σπίτι στα Βελωτά, το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παύλος Μπακογιάννης, στον δήμο Καρπενησίου, ώστε να λειτουργήσει ως Μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, εκφράζει, με επιστολή του στον δήμαρχο Νίκο Σουλιώτη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Το σπίτι από μόνο του είναι ένας πνευματικός θησαυρός», υπογραμμίζει ο κ. Σουλιώτης, «αφού διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη και φωτογραφικό υλικό του αείμνηστου βουλευτή Ευρυτανίας». Η δωρεά γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη, στις 26 Σεπτεμβρίου 1989.


Διαβάστε όλο το κείμενο της επιστολής που δημοσίευσαν τα «Ευρυτανικά Νέα»

ΠΡΟΣ: κ. Νίκο Σουλιώτη
Δήμαρχο Καρπενησίου

 

Αγαπητέ κ. δήμαρχε,
Αγαπητέ Νίκο,
«Όπως γνωρίζετε, στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα μου, Παύλου Μπακογιάννη. Όραμά του ήταν η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ενότητας. Ιδανικά που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.
Πρόθεση τόσο δική μου, όσο και της οικογένειάς μου, είναι να παραχωρήσουμε στον δήμο Καρπενησίου το πατρικό μας σπίτι στη Βελωτά, εφόσον βέβαια το αποδεχόταν το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό Μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας.
Θα αποτελούσε για εμάς μεγάλη τιμή, εάν βλέπαμε το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου να είναι ανοιχτό σε όλους εκείνους που επιθυμούν να το επισκεφθούν.
Ταυτόχρονα, η δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής του Προυσού, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα της εν λόγω Δημοτικής Ενότητας και αναβαθμίζοντας τα χωριά της.
Επιθυμία μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, τις οποίες ο πατέρας μου υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή. Για τον λόγο αυτό, σας υποβάλω, με μεγάλη συγκίνηση, την πρότασή μου, ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στον τόπο που έζησε και αγάπησε ο πατέρας μου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας